Väljer du en markslöjd lampa får du rätt belysning och rätt design i ett. Du väljer inte en lampa utan du väljer en markslöjd. Vi tipsar dig om markslöjd.

Antal ljuskällor är viktigt

Markslöjd har mängder med olika varianter av lampor. Utbudet är stort av markslöjd lampor både för inomhus likväl som utomhus. Rätt ljus har en förmåga att förvandla ditt hem. Rätt belysning är både en inredningsdetalj i sig men höjer även de andra detaljerna i ditt hem. Allt för att skapa den där ombonade, varma och trygga miljö du vill ha, både inomhus likväl som utomhus. Förutom att markslöjd lampor hjälper oss att lysa upp och se bra kan de också bidra till att skapa en mysigare och lugnare stämning. Ju fler ljuskällor du har hemma, desto större möjlighet har du att ändra funktion och stämning i ditt hem. Ljus kan påverka ditt humör, se bara hur enklare och trevligare vardagen kan vara om solen skiner. På samma sätt kan ljuset i ditt hem påverka dig. En vanlig rekommendation är att använda mellan 5 och 9 ljuskällor i ett rum för att få till en funktionell och ombonad känsla. 

Att tänka på inomhus

Tänk på vilka färger du har i ditt hem, då mörka färger absorberar ljus och ljusa ytor reflekterar. Har du ett mörkare rum med sämre ljusinsläpp är det lämpligt med fler lampor, medan om du har ett generöst naturligt ljusinsläpp så sikta på mer stämningsbelysning. Med många ljuskällor får du en möjlighet att leka med ljus och skuggor vilket tillsammans kan skapa imponerande ljusbilder och förändra rummet efter ditt behov eller känsla för dagen. Ett bra tips är också för att få ett rum kännas större och mer levande är att blanda ljusstyrkor, och jobba med placering i olika höjder. 

Inspiration för din trädgård

Glöm inte att ljussätta även din trädgård för att skapa ett välkomnande och varmt intryck men även för att leda vägen hem en mörk och kulen vinternatt. Belys gärna träd och andra detaljer i din trädgård. Kanske kan du även skippa den tråkiga lampan i taket på carporten som skapar en nästan spöklik känsla. Lys istället upp gångar, häckar och buskar för punktbelysning som leder vägen.

Gå gärna runt i trädgården med en ficklampa och lys från olika håll och vinklar, för att testa dig fram vad som ser snyggast ut. 

Svensk och skandinavisk design

Väljer du en markslöjd lampa är du säker på att du får en svensk och skandinavisk design på din lampa. Produkterna designas för att skapa just ditt drömhem eller för din drömträdgård. Markslöjd har funnits sedan 1963 och sysslade, som namnet antyder, en del med hemslöjdsartiklar innan belysningsverksamheten tog över helt och hållet. Från start handlade det mycket om svarvade lampfötter i trä och skärmar i textil. I princip allt tillverkades i Marks kommun. Huvudkontor och centrallager finns fortfarande kvar i hjärtat av det så kallade ”Textilriket” medan merparten av produktionen sker i Fjärran Östern. Tvekar du fortfarande? Gör inte det, välj markslöjd lampor.

Kategorier: Nyheter