Har du nyligen flyttat in i en ny lägenhet eller vill du kanske ge din nuvarande villa en makeover? Är du någon som uppskattar en fräck rosa inredning? Då ska vi förse dig med lite inspiration så att du kan ta underbara inredningsbeslut och få ditt hem att se extra inbjudande ut!

Soffa i rätt storlek och material

Man kan beskriva soffan som vardagsrummets hjärta, och visst är det därför ett måste att den här möbeln noggrant väljs ut. Det händer dock ofta att folk lägger krut på soffans utseende för att få ett så snyggt intryck som möjligt utan att överväga huruvida soffan faktiskt är skön eller inte – för att inte tala om huruvida storleken blir passande i vardagsrummet eller inte.

När du fulländar din rosa inredning bör du därför inte bara tänka på soffans look, utan ta också hänsyn till material och storlek. Om soffan är för liten kan rummet snabbt se tomt ut, men om den är för stor känns det trångt. Välj gärna en ganska neutral soffa som är mysig att sitta på och som har den rätta storleken. Om du i framtiden vill ha lite av en makeover blir det lättare att då lägga till och ta bort kuddar, filtar m.m. snarare än att byta ut hela din soffa.

En fondvägg för häftig effekt

Vilken sorts rosa inredning du föredrar är upp till dig, men om du anser att det blir lite för mycket att måla alla väggarna rosa kan du satsa på en fondvägg. De resterande väggarna kan då målas vita medan du har en enda vägg i rosa. Fondväggar uppskattas sannerligen och har blivit mycket populära i både lägenheter och hus. För dig som är ute efter en rosa inredning utan att hemmet förvandlas till en färgexplosion kan en rosa fondvägg vara ett snyggt och diskret sätt att implementera din favoritfärg i hemmet.

Lämplig matta i vardagsrummet

En rosa inredning bjuder på ett ganska mjukt och inbjudande intryck, och inte finns det någonting mjukare eller mysigare än en skön matta. Den här detaljen hjälper dig att rama in vardagsrummet, men det gäller då att du satsar på den rätta storleken. För bästa effekt är det bra om mattan är aningen bredare än din soffa, och soffbordet bör även få plats på hela mattan. En rent för liten matta kan se en aning udda ut och störa din annars perfekta rosa inredning.

Glöm inte att pryda väggarna

Möbler som står på golvet är en sak, men för att få en komplett rosa inredning är det en god idé att inte lämna väggarna tomma och kala. Detta kan du lyckas med genom att hänga upp några vackra tavlor som antingen har ett specifikt motiv, en abstrakt målning eller ett ljuvligt fotografi. Det finns självfallet tavlor i nästan alla stilar som du kan tänka dig, så vare sig du vill bidra med lite extra rosa inredning eller prova på en helt annan färg gör det mycket för vilket rum som helst att ha en snygg tavla på väggen!

Kategorier: Nyheter